כל תפוחי האדמה נולדו שווים, אבל יש כאלה ש....


אז נכון עדיין לא הגיע הזמן הזה בשנה אבל החלטנו לתת את הכבוד למלך של ל"ג בעומר – תפוח האדמה. שאגב.. עובד נהדר גם בתנור, או אפילו בגריל. באתר יש שבעה זנים שונים לבחור מהם. מה מתאים למה? על כך בכתבה הבאה.

 

אין משהו מנחם ומשמח כמו תפוח אדמה, עטוף בנייר כסף, המתבשל לו לאט לאט במדורה. ולא בכדי.. תפוח אדמה הוא אחד הירקות היותר נפוצים ויותר ורסטליים במטבח שלנו, וכמובן גם בעולם. ואיך לא? הוא זול יחסית, מתאים למגוון רחב של שימושים ובעיקר, בואו נודה על האמת ? עשיר בפחמימות, מנחם וטעים להפליא

רובנו מכירים בארץ שני סוגים, הנמצאים בכל סופר - בעל קליפה אדומה ובעל קליפה לבנה, אך למעשה נגלה לכם כי בארץ מגדלים בין 60 ל-80 סוגים של זנים שונים.

רוב הזנים האיכותיים הולכים בכלל לייצוא, למרות שבשנים האחרונות, החלה מגמה שמשלבת גם זנים איכותיים יותר על המדפים, אך עדיין רחוק המצב בו תוכלו להיכנס לסופר השכונתי ולבחור מהמדף זנים שונים, המובחנים בהתאם לשמם ולייעודם.

הלבנים לבישול והאדומים לאפיה..??

חלוקת תפוחי האדמה לפי צבע הקליפה הוא תוצר של מהלך שיווקי של בתי האריזה הגדולים ורשתות השיווק אשר לימדו אותנו כי תפוחי האדמה הלבנים מיועדים לבישול ואילו האדומים לאפייה. למעשה אין באמת קשר בין צבע הקליפה לתכונות של תפוח האדמה .וניתן למצוא זנים לבנים, צהובים ואדומים המתאימים לשימושים השונים.

אנו רגילים לקבל תפוחי אדמה שטופים, ואף כי הדבר מקל עלינו את העבודה במטבח, יש לו השפעה מהותית על איכות תפוחי האדמה. השטיפה מאיצה תהליכים כימיים וביולוגים בתפוחי האדמה וגורמת להם לשנות את התכונות ואת ההתנהגות בתהליך הבישול והאפייה.

לתפוחי אדמה יש שתי עונות בשנה הראשונה בחודשים ינואר-פברואר, והעונה השנייה היא לפני הקיץ בחודשים מאי-יוני. הדבר נכון לכמעט כל זני תפוחי האדמה. תפוחי האדמה שנאספים בעונה השנייה, נכנסים לקירור עד לינואר של השנה הבאה. ולמרות שתפוחי אדמה ותבשילים כבדים מתקשרים אצלנו לחורף זו למעשה העונה הפחות מוצלחת שלהם, לפחות עד פברואר.

קצת על זני תפוחי האדמה

באתר עלה הביתה יש נכון להיום 6 סוגים שונים של תפוחי אדמה, שמתאימים למגוון מנות ותבשילים. חיפוש קצר יביא אתכם לעמוד שמרכז אותם בצורה ברורה ומסודרת. איזה תפוח אדמה הכי מתאים לכם? הנה מורה נבוכים קצר שיקל לכם על הבחירה ובנוסף תמיד מציעים את תפוחי האדמה המוכרים הלבן והאדום: 

באטר: 

תפוח אדמה יבש יחסית בגודל בינוני, בעל צבע צהבהב. תפוח אדמה זה זכה בשנים האחרונות לפרסום רב עקב טעמו העשיר והחמאתי וקלות ההצלחה שלו במגוון צורת ההכנה. זן זה עשיר בעמילן. מתאים בעיקר לאפייה, ניוקי או פירה.

ליפס

תפוח אדמה בגודל בינוני קטן בעונת החורף ובעל גודל בינוני בעונת הקיץ, מובחן בזכות פס סגול בדוגמת שפתיים על הקליפה ומכאן גם שמו השני - נשיקות. מתאים לצ'יפס, אפייה בתנור או לביבות.

פריזיאן/זעיר:

 תפוחי אדמה קטנים, ולמעשה מדובר במשפחה של זנים. מגיע בקליפה לבנה או אדומה, ומתאים לטיגון, מיקרו או תנור. ניתן גם לאכול עם הקליפה.

קווין:

זן חדש חדש בין תפוחי האדמה, תוצר של הכלאות בין כמה זנים מפורסמים שפותח במיוחד עבור טיגון וצ'יפס. תפוח אדמה בגודל בינוני, בצבע לבן, זן בעל רמת סוכר נמוכה ומשום כך מתאים לטיגון כיוון שאינו מתקרמל מהר.  

תפו"א סגול:  

זן קטן יחסית, בעל קליפה ותוכן בצבע סגול כהה, תפ"א יבש מאוד ודורש טיפול עדין יותר. מתאימים לצ'יפס מיוחדים או פירה מפתיע לילדים.

ראטה: 

תפוח אדמה מאוד יבש, ונחשב לאחד מהזנים המובחרים, המפורסמים וגם היקרים יותר.  זן צרפתי עם טעם מובחן וחזק ומרקם עדין. אחת המנות הקלאסיות של המטבח הצרפתי המודרני היא הפירה המפורסם של רובושון, המורכב מ-50% ראטה ו-50% חמאה. מעבר למחירו הגבוה , הזן גם מאופיין בגודל קטן וצורה המזכירה עכבר ומכאן שמו, אבל מקשה על הטיפול בו. מצוין גם לאפייה בתנור עם שמן זית.

ועכשיו, לבשל.....

מוצרים קשורים

אנחנו ב"עלה הביתה" מעריכים את הקשר בינינו ומכבדים את ענייניכם בהגנה על הפרטיות. על ידי בחירת "אישור" שימוש בהודעת Cookies, הנכם מאשר כי קראתם את הודעת הפרטיות ואתם מאפשרים לעלה הביתה שימוש בפיקסלים, תגיות וטכנולוגיות דומות. אנו משתמשים בטכנולוגיות אלה, כדי להתאים לצרכים שלכם בהצגת מודעות בהתאמה אישית ושיפור האתר. לעוד פרטים
רגע לפני הקניה
אולי אפשר לעניין אותך במוצרים הבאים
whatsapp