מתכון מנצח - "קציצות תאילנד" של גל מורן
(3).jpg)
מתכון מנצח לא מחליפים, בטח כשהוא של המתכונאית ויוצרת התוכן - גל מורן.
במיוחד בשבילכם - מתכון לקציצות בנוסח תאילנדי שעושה טוב על הלב.
למלית הקציצות:
קילו עוף טחון (עדיף פרגית)
*צמחוני: טופו ועלי מנגולד
כוסברה
עלי בזיליקום
שורש ג׳ינג׳ר קלוף
6 שיני שום
בצל בינוני
פלפל ירוק חריף (לא חובה)
חצי כוס פירורי לחם
כף מחוקה של מלח
לסיר:
1 כוס אורז בסמטי
500 מ״ל קרם קוקוס (2 כוסות בערך)
3 כפות רוטב דגים/ סויה (לשומרי הכשרות)
שורש גלנגל
עלי קפיר ליים
ליים שלם (אפשר גם לימון)
כוס מים
להכנה:
במעבד מזון קוצצים את הכוסברה, הבזיליקום, הג׳ינג׳ר, השום והבצל. מערבבים היטב את התערובת ביחד עם שאר מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים קטנים-בינוניים.
במחבת שטוחה ורחבה מחממים מעט שמן זית/שמן אחר שמעדיפים ומטגנים את הכדורים היטב משני הצדדים עד שמשחימים.
מוסיפים את קרם הקוקוס ואת רוטב הדגים/סויה, מוודאים שכל הקציצות משוחררות מתחתית הסיר. מצרפים את הגלנגל ועלי הקפיר ליים, מגרדים את הליים ומביאים לרתיחה. טועמים.
הרוטב עכשיו צריך להיות מלוח אפילו מלוח על יתר המידה, כי הולך להיכנס לאורז שיספוג הרבה מהמליחות.
אם צריך מוסיפים עוד רוטב או מלח.
מצרפים כוס אורז ומנענעים היטב את הסיר, כדי שכל האורז יכנס לתוך הרוטב.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה שוב. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-20-25 דקות.
בהגשה סוחטים מעט ליים ומעל ומפזרים עלי כוסברה.
לסרטון המלא.
בתאבון!
רגע לפני הקניה
סל הקניות שלי
נקה סללא נמצאו פריטים בסל
לחץ כאן להמשך קניות באתר
