פשוט ל-צמבז
.jpg)
תוהים מהו המונח "ל-צַמְבֵּז"?
פירושו - פעולה התורמת לצמצום בזבוז מזון.
אנו שמחים לקחת חלק בפרויקט של ארגון: The Natural Step ישראל , שמטרתו לקדם את העלאת המודעות ועידוד העשייה לצמצום בזבוז המזון בארץ.
הידעתם?
13% מהירקות והפירות נזרקים לפח ולא מגיעים למעמד מכירה.
50% מהמזון האבוד בישראל ראויים למאכל.
9,550 ש"ח הסכום של אובדן מזון בממוצע בכל משק בית, בשנה.
בשנת 2022, אבדו 2.6 מיליון טונות מזון, המהווים כ-37% מסך ייצור המזון בישראל. הערך הכלכלי של המזון שאבד עומד על 23.1 מיליארד ₪. נתון מפתיע ואף מדאיג.
* נתונים מתוך דו"ח אובדן מזון והצלת מזון בישראל.
איך ניתן לצמצם את בזבוז המזון?
1. קנייה חכמה - הכינו מראש רשימת קניות מסודרת המבוססת על תפריט שבועי ועל מה שכבר יש לכם במטבח. רכשו בתדירות גבוהה יותר וכמויות המתאימות בדיוק לאופי המחייה שלכם.
2. התיידדו עם "מראה שונה" - אל תחששו לקנות פירות וירקות בצורות או גדלים שונים מהנורמה. ברוב המקרים, אין כל הבדל בטעם או בערך התזונתי.
3. אחסון נכון - ידע באחסון יכול להאריך את חיי המדף של התוצרת הטרייה שלכם באופן משמעותי. למשל, הפרידו בין פירות וירקות. פירות רבים מפרישים אתילן (גז הבשלה) שיכול להאיץ את ההבשלה והריקבון של ירקות רגישים.
כמה טיפים מאיתנו בנושא:
- במקרר: ירקות עליים, ברוקולי, כרובית, גזר, סלרי, תותים וענבים.
- מחוץ למקרר: עגבניות, אבוקדו, בננות, תפוחי אדמה ובצל.
- להבשלה על השיש ואז למקרר: אפרסקים, אגסים, קיווי ומנגו.
- שמרו תפוחים (מפרישי אתילן) רחוק מירקות עליים.
4. יום ניקוי מקרר - קבעו יום בשבוע בו אתם משתמשים בשאריות ובתוצרת העומדת להתקלקל.
כולנו רוצים להשאיר לילדינו עולם טוב יותר. לכן, אנחנו מקפידים לשים את השמירה על איכות הסביבה וצמצום בזבוז המזון כנר לרגלינו, בהליך קבלת ההחלטות שלנו, בכל עניין ועניין. אנו פועלים רבות מאחורי הקלעים בסוגיה זו.
כך למשל, המארזים של "אפס פסולת" המצילים ירקות ופירות שנפסלו בתהליך הבקרה הקפדני שלנו, בעלות מופחתת או "מארז למכרסמים" המציל חסות טעימות וטריות מזריקה, עבור בעלי החיים במחיר נגיש.
צמצום בזבוז מזון הוא אתגר שכולנו יכולים להתמודד איתו. כל תפוח שנחסך, כל גזר שמנוצל עד תום וכל ירק "לא יפה" שנרכש במקום להיזרק, מייצרים יחד שינוי משמעותי.
רגע לפני הקניה
סל הקניות שלי
נקה סללא נמצאו פריטים בסל
לחץ כאן להמשך קניות באתר
